Ratkaisut ihan jokaiseen jouluongelmaan, tässä ole hyvä

Muutamakin tuttu on kysellyt, että olenko lopettanut tämän blogin kirjoittamisen. No juu, enpä ole tosiaan kovin ahkerasti tänne kirjoitellut. Mutta se johtuu siitä, että olen kehitellyt teorioita ihmisiä tarkkailemalla ja lopputuloksen tarjoilen tässä nyt juuri sopivasti ennen joululomia.

Eli tässä ilmaiset ratkaisut lähes jokaiseen jouluongelmaan sekä sulle että mulle, pilke silmäkulmassa kuten aina!

Käydääs ensin sen kimppuun, että ihmiset valittavat juuri nyt kiireestä ja stressistä ja siitä, kun eivät ehdi joka paikkaan (havainnot kerätty pääasiassa somesta eli todella luotettavalla tasolla vetelen). No ratkaisuhan tähän on yksinkertaisesti se, että pitää vähentää sitä tekemisen määrää. Piste.

Pitääkö tämä loistoajatus paketoida johonkin hienoon konmarityyppiseen ideologiaan ja tarjoilla kuvakirjan sivuilla upeiden maisemakuvien kera? Vai miksi fiksut ihmiset eivät tunnu tajuavan, että jos päivän täyttää aamusta iltaan täyteen kaikkea menoa ja tekemistä, niin tietenkin sitä väsyy? Oikeasti tyypit, tämä asia on ihan helppo ratkaista. Sinä päätät kalenteristasi. Sinä päätät elämästäsi.

Ja sitten se toinen näkökulma asiaan: jos sulla on kiire, sulla on todennäköisesti elämä. Jos on kiire viemään lasten opettajille muistamisia, niin olet sitä onnekasta porukkaa, joka on saanut lapsen ja sen mukana lapsen ehdottoman rakkauden. Jos pistelet menemään hiki otsalla tavaratalon käytävillä etsien joulusinappia, niin et ainakaan makaa vakavasti sairaana pitkäaikaissairauden osastolla. Ja jos tulee stressi kuusen hakemisesta tai kinkun metsästämisestä, niin sulla on kuitenkin rahaa ostella kaikkea. Joten älä valita ihan hirveästi.

No sitten joka toista vissiin ottaa päähän se, kun ei saa viettää joulua toivomallaan tavalla tai ainakin ne anopin tuputtamat lipeäkalat ärsyttää. Tähänkin ratkaisuksi pikavisiitti leipäjonoon, lasten sairaalaan tai esim. Helsingin rautatieaseman hämäriin nurkkiin, joissa majailee (todennäköisesti laittomia) maahanmuuttajia ja kerjäläisiä. Aika hyvin on asiat sulla, kun ainoa murhe on joulupöydän vääränlainen sienisalaatti tai se, mennäänkö joulusaunaan toivomaasi kellonaikaan.

Sitten lopuksi: tonttuovi. Jos et halunnut tehdä tonttuovea, se ei haittaa. Jos et ehtinyt tehdä tonttuovea, sekään ei haittaa (eikä se oikeastaan edes kiinnosta ketään). Jos teit tonttuoven ja tuli stressi: aloita lukemaan tätä postausta ihan alusta. Problem solved – hyvää joulua!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s