Kesätyöntekijä kertoo kokemuksistaan

Sari on työskennellyt tänä kesänä 2,5 kk:n ajan lasten kesäviihdyttäjänä. Tänään Sari viettää viimeistä päivää kesätyöntekijän pestissään.

”Matkaan on jäänyt mukavia muistoja ja hassunhauskoja kommelluksiakin, joista on selvitty huumorilla”, Sari muistelee kulunutta kesää. ”Yhtenäkin päivänä lapset tappelivat melkein koko päivän – siinä meinasi jo hymy hyytyä minultakin”, Sari naureskelee.

Sari on kuitenkin jo kokenut kesäviihdyttäjä, sillä takana on jo monta kesää lasten seurassa. ”Huomaan kyllä heti, kun pieni rauhoittuminen tabletin äärellä on tarpeen.”

Suomessa on poikkeuksellisen pitkä kesäloma kouluista, ja kysyntää Sarin kaltaisille lasten kesäviihdyttäjille on lähes joka kunnassa. Osan kesästä Sarinkin lapset viettivät mm. koulun kesätoiminnassa ja isovanhemmilla, mutta ison osan ajasta vastuu on kesäviihdyttäjillä.

Mahtuiko kesään mukaan suuria yllätyksiä? ”No, kyllähän se yllätti, miten ihmeen monta kertaa sitä ruokaa sai olla kokkaamassa, kun lapsethan ovat nälkäisiä viettäessään paljon aikaa ulkona. Ei siitä olisi ehkä selvitty ilman satunnaisia aterioita kodin ulkopuolella”, Sari huokaisee.

Entä syksyn suunnitelmat, mitä on edessä kesäpestin jälkeen? ”Odotan innolla ihan tavallista arkea. Sitä, ettei tarvitse aamusta iltaan keksiä tekemistä. Ja sitä, että lapset myös nukahtavat illalla aikaisemmin. On aika monta Netflix-sarjaa jäänyt katsomatta.”

Kiitos Sari hyvästä työstä ja ensi kesänä taas nähdään!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s