Kauhunsekaiset juhlafiilikset

Olemme pimeistä pimeimmän vuodenajan kynnyksellä. Aamuisin väsyttää enemmän kuin koskaan, ja iltaisin tuntuu, ettei ehdi tai jaksa saada mitään aikaiseksi, kun ulkonakin on niin pimeää.

Samaan aikaan olemme aikamoisen juhlaputken alussa: kohta juhlistetaan isejä, sitten vuorossa ovat firman pikkujoulut, itsenäisyyspäivä, lasten harrastusryhmien jouluesitykset, päiväkodin ja koulun joulujuhlat jne jne.

Ja kaiken kruunaa se kaunein ja mahtavin eli Joulu isolla J:llä. Että kyllä tässä saa taas lahjoja paketoida, mekkoja silitellä ja kakkuja leipoa.

On pakko ryhtyä vastatoimenpiteisiin, ja minun keinoni kapinoida on yksinkertainen: boikotoin halloweenia.

Tämä juhla on kieltämättä vallan mahdottoman hauska. Itsekin rakastan joksikin toiseksi pukeutumista. Ja on hyvä, että jäyhät suomalaiset opettelevat irrottelemisen ja itselle nauramisen jaloa taitoa.

Mutta en jaksa enää yhtään uutta juhlaa kalenteriini! En varsinkaan sellaista, joka vaatisi kurpitsalyhtyjen leikkelemistä, naamiaisasujen ostamista ja kodin sekä ruokapöydän koristelua teeman mukaiseksi.

Sillä eikö totta, yleensä tämän kaiken tekee perheessä äiti. Lämmin kädenpuristus heille, joiden miehet tykkäävät väkerrellä haamuleivoksia pöytään tai sovittaa haamukaapuja lapsille.

Joten pahoittelen, meillä ei väkerretä silmänmunakakkuja. Hihittelen hauskoille somekuville toisten halloweenjuhlista, mutta omalta kohdalta jätän ne kernaasti väliin.

No, päätös meinasi jo kaatua, kun tyttäreni ei päässyt päiväkodin halloweenjuhlaan ja kysyi minulta naama surullisena että ”voidaanhan me sitten äiti pitää halloweenjuhlat kotona”. Apuuva…

Tein vastaehdotuksen: Tänään meillä saa pukea naamiaisasun, jos sellaisen osaa itse kaapista etsiä ja ylleen pukea. Voimme myös pitää kotidiscon ja tanssia – tai rötköttää sohvalla, jos (äidistä) siltä tuntuu.

Ja jos illasta puuttuu kauhuefektejä, riittää kun käy kurkistamassa jääkaapin tai lieden taakse kertynyttä likakerrosta tai alkaa laatia joululahjaostoslistaa: tosielämä on aina paljon Ameriikan halloweenia karmaisevampi kokemus.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s