Peloista suurin

Onkohan ihmiselämän suurin haaste yrittää tulla toimeen kuolevaisuuden kanssa?

Jos listaan suurimmat pelkoni, ne kaikki liittyvät jotenkin kuolemiseen. Pelkään, että lapseni jää auton alle. Pelkään, että läheiseni sairastuvat vakavasti. Pelkään, että minulle kävisi jotain pahaa ja lapset jäisivät ilman äitiä.

Pelot elävät minussa aivan kuten ilotkin. Ne pulpahtavat pintaan, jos kutsun niitä. Jos annan niille tilaisuuden kuplia.

Lapseni leikkausajasta muistuttava lappu jääkaapin ovessa suorastaan huutaa päähäni pelkotiloja.

Mietin viidettä kertaa, onko leikkaus todella tarpeellinen ja voisiko sen sittenkin peruuttaa. Eihän tässä kuitenkaan ole leviävästä sairaudesta kyse.

Samalla ymmärrän, että ajatukseni on irrationaalisia, mutta kun äitileijonaa uhataan, hän tekee mitä vain suojellakseen poikasiaan.

Olen katsonut viime viikkoina lapsistani ja itsestäni kuvattuja vanhoja videopätkiä. Ne saavat sydämeni sulamaan. Lapset ovat niin hassuja taaperoiässä, vastustamattomia ja kovin hupsuja. Ja kun näen itseni synnytyssalissa vastasyntynyt lapsi sylissäni, kasvoillani on käsittämätön rauha.

Videoiden katselun jälkeen minun on helppo kohdata lasten kiukku ja sähläys. Ei se haittaa: olitte pienenä niin suloisia että!

Mutta videot vetävät myös hieman haikeaksi. Kaikki ne muistot ja hyvät hetket. Ymmärrän yhä paremmin, miten hengitän ja elän näitä lapsia. Olen yhtä heidän kanssaan. Tempoilen toki välillä lieassa, mutta palaan aina takaisin. He ovat minun huumeeni.

Haluan kohdata pelkoni ja opettaa lastanikin kohtaamaan pelkonsa. Minun on pakko olla rohkea ja peittää epävarmuuteni lapsen edessä. Minun on saateltava lapsi leikkaussaliin ja hengitettävä oven takana pitkät tunnit. Oltava aikuinen ja luotettava ammattilaisiin.

Mutta jonnekin universumin ulottumattomiin lähetän pyynnön: Suojele lastani. Älä anna hänelle tapahtua mitään. Äitileijona ei nuku ennen kuin kaikki pennut ovat kotipesässä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s