Äitienpäivän kipuilusta

Äitienpäivänä rakas ystävämme Facebook voi olla monelle kompastuskivi. Eivät nimittäin kaikki äidit saa sänkyyn kimpullista ruusuja tai suklaarasioita. Mitä heidän pitäisi ajatella someen vyöryvistä onnellisista kuohuviinilasi- ja täytekakkukuvista? Että ehkä sitten ensi vuonna?

Somesta voi äitienpäivänä saada tosi pahan mielen siksikin, että kaikki äidiksi haluavat eivät ole äidiksi päässeet. Joku äidiksi tullut on menettänyt lapsensa. Toinen ei näe lapsiaan koskaan. Heillä kaikilla on omien tunteidensa kanssa tekemistä, eivätkä täydelliset juhlakuvat auta tunteiden käsittelyssä yhtään.

Mutta täytyykö muiden piilottaa onnensa sen takia, että osalle tulee siitä paha mieli? Eikö klarinetistilapsen äiti saa ladata someen pätkää lapsensa soitosta? Onko väärin, jos ihanan äitienpäiväkortin saanut äiti pistää kuvan kortista verkkoon?

Minun vastaukseni on ei. Ei kenenkään tarvitse kätkeä omaa onneaan. Kyllä lapsista ja äitiydestä saa ja kuuluukin riemuita. Monille äideille äitienpäivä on rakkauden ja ilon päivä (ainakin sen lyhyen hetken ajan, kun lapset osaavat olla riitelemättä). Miksi lapsiin liittyvää iloa ja onnea ei saisi näyttää?

Älkääkä ymmärtäkö väärin. Kyllä minäkin olen oman osani kipuiluista ja suruista saanut kokea. Aina ei ole ollut helppoa suoda toiselle onnea, jos se itseltä on puuttunut. Ja ymmärrän heitä, jotka ovat kokeneet suuria menetyksiä äitiyteen liittyen.

Siitä huolimatta haluan ajatella, ettei yhden onni ole toiselta pois. Onnekkailla on oikeus näyttää ilonsa ja nauttia hetkestä. Tuskin kukaan haluaa onnellaan satuttaa muita.

Kenpä meistä muutenkaan tietäisi toisen elämän kaikkia murheita ja huolenaiheita. Huolitellunkin fasadin taakse voi kätkeytyä kipeitä asioita. Kateellinen ei kannata olla –  mutta surra saa, jos siltä tuntuu.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s