Arki-illasta

Kävin yökylässä hyvän ystävän luona. Pääsin osallistumaan hänen perheensä arki-illan toimiin, katsomaan perheen pojan treenipeliä ja syömään iltapalaa heidän kanssaan.

Joskus pala toisen perheen tuiki tavallista arkea on ihan parasta. Kaiken kokee ja näkee aivan eri tavalla kuin omassa kodissa. Ihan tavallinen iltapala ruispaloineen tuntuu hohdokkaalta kaikessa yksinkertaisuudessaan. Ihmisiä ympärillään osaa arvostaa, ja lasten hyvän yön toivotukset tuntuvat liikuttavilta.

On kunnia istua samassa iltapalapöydässä lasten kanssa, joista olen tiennyt jo silloin, kun he olivat vasta haaveena mielessä, ja joiden kasvua olen saanut seurata kaikki nämä vuodet pienen etäisyyden päästä.

Nyt nuo pitkäksi venähtäneet alakoululaiset istuvat iltapalapöydässä tukka pörrössä. Ilokseni huomaan, että juttuni naurattavat heitä vielä. Ainakin näin neljän seinän sisällä, kun kaverit eivät ole näkemässä.

Muutaman vuoden päästä en ehkä näe heistä kuin vilauksen, kun tulen kylään. Silloin heitä alkavat kiinnostaa enemmän omat jutut eikä täti-ihminen ole enää suuren kiinnostuksen kohde. Ja niinhän sen kuuluu mennäkin.

Mutta tänään he haluavat viettää iltaa kanssani, opettaa minulle skibboa ja testata, naurattavatko minua pieruvitsit. Naurattavathan ne.

Juuri ennen nukkumaanmenoa kuuntelen omassa huoneessani, kun perheen äiti laulaa yläkerrassa hiljaa unilaulua, ja hetken ajan olen kovin onnellinen. Onnellinen näiden lasten puolesta, joilla on ihanat, rakastavat vanhemmat ja turvallinen koti. Mutta onnellinen myös siitä, että saan olla pieni osa heidän elämäänsä ja että heidän kotinsa ovet ovat minulle aina avoimet.

Aamulla huikkaan heipat pojille. Hyvää koulumatkaa, nähdään taas pian. Kiitos, kun sain kohdata teidät. Kiva kun olette.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Arki-illasta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s